צרו קשר

הבלוג

ייעוץ ניהולי

להפוך מידע לכלי מנצח

נתונים איכותיים, מהימנים, שלמים, מבוקרים וזמינים מהווים נכס אסטרטגי עבור חברות. עם זאת נתונים ברמת איכות נמוכה יכולים להוביל להחלטות עסקיות שגויות ואף להפסדים של כ-15% בהכנסות.
אז איך הופכים את הנתונים שלכם לאיכותיים? התשובות ממש כאן.

בשנים האחרונות כולם מדברים על דאטה. הטכנולוגיה לא עוצרת והאפשרויות לאיסוף נתונים בלתי מוגבלות – אבל השאלה הגדולה היא מה עושים עם הררי הידע שנאסף? האם הוא נגיש? האם אמין? האם הוא עוזר לנו לקבל החלטות איכותיות או שאולי מבלבל אותנו ובסוף אנחנו חוזרים לאקסל המיושן?

כשיש דאטה איכותית, שנאספת באופן מבוקר ומתוכנן, היא מאפשרת לקבל החלטות תפעוליות מדויקות ובכך להשפיע על העמידה ביעדים העסקיים של הארגון, ומעבר לכך. ארגונים שמחזיקים באסטרטגיית דאטה, שמתכננים את איסוף הנתונים ואופן השימוש בהם ומנהלים אותם – משמרים לעצמם גמישות, חסינות ויכולת ממשית לקבל החלטות מדויקות במגוון תחומים, גם בזמני משבר. למשל: צמצום קווי יצור, פיטורי עובדים או מניעתם, העתקת מקום מפעל וכדומה.

אז מה זה אסטרטגיית דאטה?
אסטרטגיית דאטה משמעה תוכנית מנחה שעוסקת באופן השימוש בנתונים לטובת עמידה ביעדי החברה. חיסכון בעלויות ייצור? קידום מוצרים? שינוי באופן העסקת עובדים? אולי להבין למה מכונת ייצור מסוימת מתקלקלת באופן קבוע ביום חמישי בשעה 17:00?
מאחר והדאטה יכולה לשמש אותנו בדרכים רבות, חשוב מאוד קודם כל להגדיר מטרות עסקיות, כדי להבטיח איסוף נתונים יעיל שיאפשר לקבל החלטות איכותיות ומדויקות בתחומים שאותם הגדרתם מראש.

מאגר נתונים זה לא מספיק – הוא צריך להיות איכותי
על איזה היבטים חשוב להקפיד כדי ליצור איסוף נתונים איכותי ושימושי?

זמינות
האם יש לנו גישה נוחה לנתונים? האם אנחנו רואים את הנתונים בצורה ברורה? כאשר מתרחשת תקלה, האם יש לנו דרך נוחה לצפות בפרטי המידע שלה? האם קיים ברשותנו כלי לניתוח הנתונים הללו, או שרק מוצגת התרעה לפיה אירעה תקלה?
על מנת ליהנות מזמינות נתונים מלאה כשבאמת צריכים אותם – נשתמש ברכיבים טכנולוגיים מתקדמים המאפשרים לאסוף נתונים ממקורות קיימים או לאסוף נתונים ממרכיבי הייצור ולהציגם באופן מיטבי וזמין.

דיוק
עד כמה הנתונים שלנו מדויקים? ועד כמה אנחנו סומכים עליהם בזמן אמת?
תחלופת מערכות ניטור מידע, מערכות חדשות שלא מתקשרות עם מערכות ישנות – כל אלו עלולים להוביל לכך שנקבל שורות תחתונות שונות עבור אותו מדד, משתי מערכות שונות. על מנת לקבל נתונים מדויקים נייצר מערך אחד מתואם שמיישר קו בין המערכות השונות.

מהימנות
אחת הסיבות המהותיות לכשל במהימנות הנתונים היא הגורם האנושי. למה הכוונה? כשאנשי מערכות המידע ואנשי התפעול לא מתקשרים זה עם זה ולא עובדים ביחד על שיפור התהליך העסקי – נוצרים פערים. התוצאה ברוב המקרים דומה – אובדן אמון במערכות ושימוש בטבלאות אקסל פרטניות, שגוררות טעויות.
כדי לקיים תקשורת אפקטיבית חוצת תפקידים בארגון, נוביל שינוי תרבותי, נעודד פיתוח שפה משותפת אחידה לכולם, גם בהיבט של נתונים. נבין שכל מקבלי ההחלטות צריכים להחזיק בתמונה רחבה ובמנעד רחב של יכולות, ולא יכולים עוד להתכנס אל תוך גבולות הגזרה המסורתיים של תפקידיהם.

איכות נתונים היא תהליך מבוקר ומתמשך
כדי שהנתונים יהיו כלי שימושי עבור ארגון באופן מתמשך, נדרשת תשומת לב קבועה לכך. לא מספיק לטייב אותם באופן חד פעמי ולהמשיך הלאה.

איך עושים את זה?
האידיאל הוא לקיים יחידת Master Data שמשלבת בתוכה בעלי תפקידים משדרת הניהול הארגוני עם אנשי .IT הפוקוס של היחידה הוא באיכות הנתונים, תוך קיום קשר רציף עם כל מחלקות הארגון – כספים, רכש, תפעול, משאבי אנוש, לוגיסטיקה, תכנון ועוד. שיתוף הפעולה הזה מאפשר לכל מחלקה להיות מצוינת במה שהיא עושה, בהתבסס על נתונים איכותיים.

הערך של נתונים איכותיים, שמישים ונגישים למחלקות הארגון השונות – יכול להיות אינסופי. הוא משפיע על ההישגים של הארגון כולו, גם בשגרה וגם במצבי משבר.

אהבתם?

קבלו את התכנים שלנו ישירות לתיבת המייל

זאת תחילה של ידידות מופלאה (:

ממש בקרוב נתחיל לשלוח לך תכנים, נתראה באינבוקס!

תגובות:

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אני רוצה לראות מה השאר כתבו